Strapdagen: elke woensdag in juni!


Omdat de school en de gemeente Oostkamp de veiligheid van de kinderen zeer belangrijk vinden, willen we inzetten op een veilige schoolomgeving.

‘Met onze BENEN houden we de schoolomgeving  verkeers – ARM’

Daarom organiseert onze school op de 4 woensdagen van juni ‘strapdagen’:  5, 12, 19 en 26 juni.We stappen of trappen op die woensdagen dus naar school.  We zouden het fijn vinden moesten we op die 4 woensdagen zo weinig mogelijk auto’s in de onmiddellijke schoolomgeving opmerken.

Enkele MANIEREN OM veilig, fit en gezond en milieubewust NAAR SCHOOL TE KOMEN…

  • te voet of lopend, huppelend, kruipend, slenterend,…
  • per fiets (of ander niet gemotoriseerd voertuig)
  • met de bus
  • carpooling
  • of als het niet anders kan: met de auto: parkeren op een van de randparkings in Oostkamp om dan de onmiddellijke schoolomgeving te voet te bereiken

Om praktische redenen vragen we aan de leerlingen van de onderbouw om, op de strapwoensdagen, de school binnen te komen en te verlaten langs de rode poort in de Marèchalstraat (via de parking aan het ACV).  Hun vervoermiddel mag geparkeerd worden op de speelplaats op hun eigen ‘leerjaarparking’.

De laatste woensdag, 26 juni, sluiten we de strapdagen feestelijk af.  We veranderen de Maréchalstraat tijdelijke in een verkeersvrije straat waarop we  leuke activiteiten kunnen organiseren.

Hopelijk komen we ook jullie te voet, met de fiets, … tegen in schoolomgeving!